Korda Kable


Met Kable brengt Korda haar nieuwe leadcore op de markt. Elke fabrikant heeft tegenwoordig wel leadcore in het assortiment. Nu is de vraag natuurlijk of de Kable van Korda zich kan onderscheiden van de leadcores die andere merken aanbieden. Op de verpakking staat onder andere dat het buitengewoon soepel- en eenvoudig te splicen is. Daarnaast is er extra aandacht besteedt aan de kleuren van de leadcore, zodat deze goed wegvalt tegen de bodem. Eens kijken of Korda in deze opzet geslaagd is!

Laten we om te beginnen eens naar de kleur van de leadcore kijken. In tegenstelling tot de meeste onderlijmaterialen, zijn er veel typen leadcore te koop waar in mijn ogen het camou-gehalte behoorlijk laag ligt. Dat is toch best vreemd, omdat een leadcore-leader over het algemeen een stuk langer en dikker is dan je onderlijn en in theorie dus sneller opgemerkt kan worden door een karper. De Kable van Korda ziet er wat kleur betreft goed uit. Het is verkrijgbaar in een gravel- en weed/silt variant. De gebruikte kleuren zien er erg natuurlijk uit en wisselen om de 10 á 15 centimeter van tint om het kleurpatroon te doorbreken.

kable-leadcore

Dan het splicen. Het splicen van leadcore kan een behoorlijk rotklusje zijn. Een extra dunne naald (splicing needle) is hierbij een handig hulpmiddel, alleen zijn deze naalden een stuk fragieler en zullen dus sneller breken tijdens het splicen. Leadcore wat zichzelf  makkelijker laat splicen is dus mooi meegenomen en kan je een hoop naalden besparen. Ik ben een poosje aan de gang gegaan met de Kable en kan niks anders zeggen dan dat het zich zeer makkelijk laat splicen. Dit verloopt enorm soepel waardoor je niet of nauwelijks kracht hoeft te zetten. Wat dat betreft zeker de meest gebruiksvriendelijke leadcore die ik tot nu toe in handen heb gehad en dus een uitkomst voor de mensen die moeite hebben met het splicen van leadcore.

Als laatste wil ik de soepelheid nog even aanhalen, want dat vind ik wel tegenvallen. Helemaal omdat er op de verpakking staat dat het product ’buitengewoon’ soepel moet zijn. Het is naar mijn idee in ieder geval niet soepeler dan de meeste andere leadcores op de markt. Als je graag de meest soepele leadcore gebruikt, dan is de Downforce van PB wat mij betreft nog steeds de beste keuze.

large (1)

Alles bij elkaar is de Kable van Korda geen revolutionair product, maar het heeft wel een paar verbeteringen aangebracht waar Korda de leadcore grootverbruikers onder ons zeker een plezier mee gaat doen. De vissers die camouflage van de laatste meter belangrijk vinden, zullen blij zijn met een goed gekleurde leadcore leader. Daarnaast laat de Kable zich ontzettend makkelijk splicen en dat is natuurlijk een hele verademing. Beide kleuren zijn verkrijgbaar op 7- en 25 meter spoeltjes via onderstaande link.

Tacklebox-854x106

Delen via: