Nash Scope Corck

Misschien herken je het wel, je zit aan een watertje te vissen met de hengels netjes op de rodpod. Je hebt nog geen piepje gehad terwijl er rondom het water genoeg activiteit is. Af en toe zie je aan het oppervlak een kolk of een vis onder het oppervlak cruisen. En dat ene kommetje in de hoek van het water, waar je nooit een rig neer zou leggen, daar lijken zowaar ook een paar karpers te zwemmen!

Vooral in de zomer is het bovenstaande waarschijnlijk heel herkenbaar. De vis schijnt soms overal te zwemmen, behalve op jou stekken. Dit zijn vaak de dagen dat het loont om actiever te werk te gaan. Stalkend vissen dus. En of dat nou met de pen, een broodkorst of met een lichte loodmontage is, als je die vissen maar opzoekt in plaats van wacht totdat ze uiteindelijk een keer langs je vaste stekjes zwemmen.

Bovenstaande wil natuurlijk prima met een degelijke penhengel, toch zijn er situaties of beter gezegd locaties, waar een stalkhengel in meerdere opzichten een stuk praktischer is dan de (vaak) veel langere penhengel. Een dichtbegroeide waterkant, een boom die net over de hotspot hangt… Plus het feit dat je met een penhengel van 3 meter 90 jezelf sneller zult verraden als je strak langs het kantje vist. Tegenwoordig heeft bijna elk merk wel een hengel voor het stalkend vissen in het assortiment. Nash is hier geen uitzondering op en dit merk verkoopt meerdere modellen. De Scopes zijn verkrijgbaar in 9 en 10 ft met beide een testcurve van 3lb.

scopes-cork

De hengels zijn kort genoeg om fatsoenlijk op dichtbegroeide stekjes te komen en toch lang genoeg om normaal te kunnen werpen en een vis te drillen. De serieuze stalkers onder ons zullen op een dagje vissen behoorlijke afstanden afleggen en dan merk je ook direct dat zo’n kortere hengel een stuk lichter is. Combineer het met een kleinere molen en je hebt een lekker licht setje waardoor je super mobiel bent!  Verder valt er qua afwerking niks aan te merken op deze hengels. Met de matzwarte blank en minimalistische afwerking zien de Stalker en Stalker X er netjes uit.
Zoals ik al eerder aangaf zijn er meerdere merken die hengels in het assortiment hebben speciaal voor het stalken. Chub bijvoorbeeld heeft de Outkast Stalker welke in twee verschillende lengtes verkrijgbaar is. Deze Outkast zal je ongeveer de helft minder kosten dan de Nash Scope. Mocht je dus overwegen om zo’n hengel aan te schaffen, ga dan de verschillende websites eens af om te kijken wat er allemaal aangeboden word. Mocht je uiteindelijk overwegen om de Nash Scope aan te schaffen, dan kan ik je die bij De Tacklebox aanraden via onderstaande link.

Tacklebox-854x106

Delen via: